August

Villads

Hygge dage

2. august 2009

Så er det søndag igen, og afslapning. I går var Jørgen igen tidligt hjemme - dejligt - så der var dømt hygge, og eftermiddagen blev brugt på en baseball tunering på Wii'en, som Jørgen tabte - ha ha ha. Og da Jørgen absolut ikke ville spise rester på en lørdag, kørte vi ud til en lille restaurant vi var kørt forbi et par gange, og som vi hver gang har snakket om ser hyggelig ud. Men første indtryk da vi kom ind, var nok at det så mere hyggeligt ud udefra end indefra, men da der blev serveret, blev al skepsis trukket tilbage, for det var absolut det bedste vi har fået at spise herned, og så var det ikke engang dyrt! Så der må vi ud igen inden vi skal hjem.

I dag skal jeg så på pigetur, hvor vi skal til Wellington på kunstudstilling, og derefter i biografen. Der er i øjeblikket en filmfestival herned, og så vi skal se en svensk/dansk film, så det bliver lidt spændende. Turen i dag er sammen med Pia Clarke, som er den svenske lærer som giver Dorthea specialundervisning og Mel, som jeg har mødt på skolen og hos Pia, samt en af Pias svenske veninder som bor i Wellington. Jørgen og ungerne ser frem til en hyggedag, og de går bare og venter på at jeg skal tage afsted - der kan man se hvor meget de sætter pris på mit selskab.

Rengøring

9. august 2009

I søndags havde jeg så min første og helt fantastiske fridag, mens vi har været her på New Zealand. Og dagen skulle jo bruges sammen med Pia og Mel, hvor vi startede med at tage på kunstudstillingen "For all affordebel art", som var en stor udstilling hvor man kunne købe alle værkerne. Jeg købte dog ikke noget, da jeg tror at alt det gode var solgt allerede, og det var jo sidste dag så....

Efter udstillingen gik vi en tur på Cafe/restaurant, hvor vi fik lidt vin og barsnacks, og senere lidt let at spise, inden turen gik til en lille hyggelig biograf i Wellington, hvor vi så den svenske til - Ever lasting moments - hvor bl.a. Ghita Nørby og Jesper Christensen havde nogle store roller. Og jeg må sige at det var lidt mærkeligt at sidde i en biograf herned, og se danske skuespiller på læredet, men det var en rigtig god film, og alt i alt en rigtig god og hyggelig dag.

Jørgen og ungerne nød også deres fridag, for jeg tror nok de engang imellem er lidt trætte af mig og alt mit jagen rundt med dem! De tilbragte eftermiddagen i Chipmonk legeland, og derefter blev der serveret Pizza og cola til aften, og mon ikke også der havde sneget sig lidt snold ind i løbet af dagen, så der blev rigtig rå hygget for dem også.

I skolen er der her i term 3 fokus på Soccer, og jeg som troede at jeg havde en rigtig pige pige, må tro om igen, for Dorthea glæder sig til hver onsdag, hvor der er Soccer/fodbold på skemaet, med en rigtig fodbold træner, som kommer og underviser dem i alle spillets regler, træningsmetoder osv. jo det er noget hun nyder, så måske til næste sommer jeg har en lille fodboldpige?

Her i term 3 har de også den store skole production, et stort skuespil, hvor ALLE elever har en rolle i stykker, og der bliver øvet, lavet kostumer osv. til den helt store guldmedalje, og det er også noget de alle går meget op i.

Et andet tema her i term 3 er også solsystemet som de følger, og siden starten af termet har vi hver aften skullet se på månen og derefter tegne den i deres homework book, og det er lidt fantastiksk hvor meget månen egentlig ændre sig fra dag til dag, uden vi egentlig ligger mærke til den i daglidagen. I skulle prøve det derhjemme!

Alt i alt går det rigtig godt for Dorthea i skolen, hun får stadigvæk specialundervisning ca. 4 gange om ugen, og hun nyder det, at få denne specialbehandling, hvor der er fuld koncentration og hende, det er noget hun kan lide. Hernede er der rigtig mange som får specialundervisning, enkelt eller i grupper, og der er bestemt ikke noget negativt i det, og noget af undervisningen går også ud på at samarbejde med andre, end dem man normalt ville vælge at være sammen med, så alt i alt syntes jeg godt om systemet, at der så er andre ting som helt bestemt fungere bedre i det danske skolevæsen, det er så en helt anden historie.

I denne weekend har Dorthea været til Caithlyn fødselsdag, som var et sleep overparty, som jeg var lidt spændt på om hun kunne gennemføre, men det gik rigtig fint, hun kom hjem her i formiddag, og var glad og stolt over at det var gået så godt, så må jeg jo ærge mig lidt over, at hun slet ikke havde savnet mig - men pyt det går vel.

Lige nu er resten af familien ude at handle, jeg tror de lige havde lidt hemmeligheder, som skulle ordnes, mens jeg så kunne få lov til at svinge kosten, og gøre rent i fred og ro. Jeg har inviteret de andre danske piger på frokost tirsdag, så der skal jo være rent og pænt, og i ugens løb har jeg også fået lavet de sidste småindkøb så jeg har fade, skåle ol. at servere i, så nu tror jeg næsten vi er klar, så mangler vi bare lige maden, som jo først kan laves tirsdag!

Når de kommer hjem fra deres handle tur, tror jeg vi skal en tur på stranden, for hele ugen, har det været det mest fantastiske vejr, med sol lige fra morgenstunden, så jeg begynder for alvor at tro at det er foråret som er kommet, hvilket efterhånden også er ved at være tiltrængt. Jeg syntes vi har haft en rigtig laaaaang vinter og håber vi når at få et rigtigt godt forår herned inden vi igen skal til Danmark.

Fødselsdagsuge

16. august 2009

Denne uge har stået i fødselsdagens tegn. Det er helt utrolig hvor meget både Dorthea og Villads har glædet sig til at det blev min fødselsdag, og de har virkelig glædes sig til at jeg skulle have mine gaver, og ikke mindst til den store lagkage vi havde bestil hos bageren

Mandag var vi som altid til gymnastik, hvorefter vi handlede, og så stod den på rengøring, for jeg havde inviteret de andre danske piger på frokost og lidt pige hygge tirsdag, for at få lidt gæster på min fødselsdag.

Tirsdag, var det så tidligt op for at forberede det hele, og det skulle jo lige times rigtig, for Dorthea skulle jo også køres i skole. Men alting faldt i hak, og vi nåede fint det hele, men jeg har jo selvfølgelig også Villads til at hjælpe, og han glædede sig helt vild til at få besøg af Laurids og Isabella. Og da de kom legede de bare helt utroligt godt sammen, kun afbrudt af nogle enkelte kampe om hvem der skulle kører på cyklen først, og begge havde lidt ejer fornemmelse over den, men det gik fint og de skal jo lærer at deles!

Tirsdag aften var der dømt familiehygge, og heldigvis var der en hel del tilbage af den lækre kage, så vi kunne alle få lidt ondt i maven hvis vi ville.

Fredag var der så rejsegilde for møllebisserne, og jeg er ret overbevist om at ikke mange af de havde det godt lørdag! Men det var selvfølgelig selvforskyldt!

Vi piger mødtes hos Sofie, og havde alle medbragt lidt mad og drikke, og selvfølgelig børnene, så der var virkelig dømt hygge, og vi er alle helt sikre på at vi fik noget meget  bedre mand end "drengene" og hyggeligt havde vi det i alletilfælde. Børnene nyder virkelig at være sammen med de andre danske børn, også selvom de er i mange forskellige aldersgrupper, så det er dejligt.

I dag søndag har vi så været hos rejsebureauet, for at høre lidt omkring priser på rejser til Australien, så nu glæder vi os til at høre om opsparingern kan række til det vi gerne vil, eller vi må ændre lidt i planerne.lidt af fødselsdagsgæsterne.

En blandet fornøjelse

23. august 2009

Mandag havde vi så besøg af Benny Rasmussen, han var hernede for at lave noget på siten, og selvfølgelig skulle han da forbi for at se hvordan vi bor, og have lidt at spise, og det endte med at blev en rigtig hyggelig aften, med opdateringer på hvad der sker i Brande og omegne - vi kunne jo lige starte med at grine lidt af at vi ingen proptrækker havde til at åbne vinen med, og måtte ty til naboens hjælp - som så noget forundret ud over at vi havde en vin med prop, og mente at det absolut måtte være New Zealands eneste af slagsen, for "alle" vine herned er næsten med skruelåg, ja altså lige undtagen den vi havde fået købt til denne aften, men vi fik den da åbnet!

Resten af ugen er gået stille og rolig, uden de helt store udskejelser, vi har fået et overslag over rejsen til Australien og bruger nu weekenden på at overveje om det er det rigtige vi har valgt, og så skal vi have bestilt! Det hele har været lidt frustrerende i denne uge, da vi jo også skulle have bestil vores hjemrejse til Danmark, og pludselig kunne de ikke finde nogle pladser, og jeg var straks begyndt at forudse, at vi først ville lande i Billund den 23. december, men heldigvis gik det ikke så galt, efter at have prøve i tre dage lykkedes det endelig at få billetter til os alle fire, så vi kan lande i Billund den 24. november, og vi kan bestille vores ferie så det hele kommer til at passe sammen.

I dag har Dorthea så IGEN været til fødselsdagsparty, og hun nyder virkelig at være sammen med de andre piger. I dag stod den på maling på et keramikværksted, og det havde været rigtig sjovt.

Jeg har også været til skolesamtale i denne uge, og Mrs. Mann er virkelig imponeret over Dortheas fremskridt her i term 3, så det er jo dejligt, og hun kunne også sige at Dorthea var utrolig vellidt i klassen, både af pigerne og drengene, og de var alle begyndt at blive lidt kede af at hun rejser igen, men sådan er det jo.

I skolen er de også begyndt at øve ekstra meget til stykket de skal opføre for forældrene midt i september, i denne uge har de øvet to gange. I denne uge har de også haft besøg af Starlab, og har lært en hel masse om stjerne, månen osv., og så har de selvfølgelig haft fodboldtræning, så det har været en travl uge med masser af aktiviteter på skolen.

I går var vi hos Hanne og John Witt at spise, og det var en rigtig hyggelig aften, med pandekager i den helt store stil, og der manglede bestemt heller ingen drikkevarer, så det må vi gøre om en anden dag, de er jo nogle rigtig hyggelige mennesker. Det er bare lidt underligt at tænke på at når det hele er slut her, spredes vi igen for alle vinde!


Villads "drømmer" om at få langt hår så han også kan få fletninger!

Jordskælv ca. 5 på Richterskalaen

30. august 2009

I denne uge har vi haft en blæsende uge, ja det har næsten ikke været til at komme uden for en dør, uden at blæse væk. Men det har ikke været koldt, og man kan nu rigtig mærke at foråret er kommet.

Så vi har taget det stille og roligt i denne uge, men har dog fået vores tur til Australien bestilt, og er begyndt at glæde os til, de forhåbentlig mange oplevelser vi skal have der. Vi starter turen med 3 dage i Sydney og derefter 10 dage i en Camperwan - så må vi håbe at vi kan finde ud af at være campister, men det går nu nok! Her efter skal vi være 8 dage på en luksus hotel på Guld Kysten, inden vi igen reser til Wellington, for derefter at rejse hjem til Danmark. Vi håber virkelig det bliver en stor oplevelse for hele familien at prøve lidt andet end charterrejer.

Natten til fredag, havde vi så vores andet jordskælv kl. 02.10, og det siges at det målte omkring 5 på Richterskalaen, og det kunne i alle tilfælde mærkes, hele huset rystede. Ja og jeg rystede også lidt i bukserne, men det fortæller jeg ikke til nogle. Jeg tror aldrig jeg vænner mig til fornemmelsen, og fredag aften holdte vi familiemøde om hvad vi gør hvis det kommer igen, vi er  jo nød til at have en redningsplan, hvis det helt store skælv skulle komme mens vi er her, og vi har jo en stor jordskrænt kun 1,5m fra huset og værelserne vi sover i - så nu er planen klar!

I dag søndag skal vi så til Calebs 4 års fødselsdag, og det bliver lidt spændende, det er første gang Villads skal til fødselsdag, og jeg håber han vil være en sød dreng. Gaven er købt, og vi er næsten klar - så det skal nok gå!
Dorthea og Ophelia hygger sig