September

Klager

13. september 2009

Ja jeg må jo til det, for klagerne begynder at løbe ind i en lind strøm, over at hjemmesiden ikke er opdateret i september måned. Jeg har ellers forsøgt mig med at september er Jørgens måned, og dermed ham der står for opdateringer, men den gik ikke, og den med at internettet er langsomt i øjeblikket, kan heller ikke bruges længere, for det er rettet nu, så jeg må jo se om jeg kan få det presset ind i min ellers "travle" hverdag!

MEN det er altså ikke det store vi har udrettet indtil nu her i september.

Dog kørte vi i sidste weekend ud til Stardlands wild life park, en park med en masse forskellige dyr. Det var en utrolig flot tur derud, af masser af snoede bjergveje, og vejret var med os, med høj sol og næsten vindstille. Børnene nød at gå  mellem dyrene, dog syngtes Villads ikke de skulle komme for tæt på ham, og han skulle nok fortælle hvis de gjorde det, for så var der hyl og skrig og skrål, så måske han skal vænnet lidt til dyrene igen når vi kommer hjem. Dorthea nød at lege på alle de forskellige natur legeredskaber, der var spredt over hele parken, ja og Villads følger jo bare efter, og forsøger at gøre det så godt han nu kan.
 
Efter parkturen, og selvfølgelig et lille Cafe besøg, som efterhånden er blevet obligatorisk om søndagen, gik turen til et udsigtspunkt i Lower Hutt, med den mest fantastiske udsigt ud over vandet og Wellington, hvirkeligt et godt sted, og det kunne også ses, for der var mange biler der.

I skolen øver de fortsat på det store stykke, som skal opføres i næste uge, både onsdag og torsdag aften, og alle glæder sig, og syntes at det er spændende, og kostumerne er prøvet, og vi har fået instrukser om hvordan håret skal sidde osv., og efter at have set noget af alt der er lavet, har jeg efterhånden også store forventninger til at skulle se det.

I denne weekend, har Dorthea så haft hendes store fødselsdags weekend, først med fødselsdag hos Ashleigh fredag med overnatning, og derefter fødselsdag lørdag hos Nina også med overnatning, så det er en træt Dorthea vi har fået hjem her til morgen, men også en glad og veltilfreds pige, så det er jo dejligt.

Så nu vil vi pakke madkurven og køre en lille tur på strande og spise vores frokost, og derefter tidligt hjem, så de kan komme i seng i ordentlig tid, og få en rigtig god nats søvn.

Det var det indtil nu, så håber jeg jeg kan blive lidt bedre til at få skrevet i fremtiden.

Planet Chrystanovia

18. september 2009

Denne uge har så stået i Planet Chrystanovias tegn, den stor production, hvor alle skolens 370 elever havede en større eller mindre rolle, og hvor der var lavet kostumer til dem alle. Der var tre forestillinger, som alle var udsolgt. En onsdag formiddag, en onsdag aften og en torsdag aften.

Da der ingen små børn måtte komme til aftenforestillingerne, var jeg afsted onsdag aften, og Jørgen torsdag. Og jeg må sige vi var begge to meget imponeret over at se det. Det var helt fantastisk, med lys og lyd, kulisser og kostumer, og ja selvfølgelig også vores egen lille Chrystalites - balletdanser, som bare gjorde det over al forventning. så nu glæder vi os bare til vi får forestillingen på DVD så vi kan beundre hende igen og igen og igen. Og Dorthea var rigtig stolt over at have været med, og over hendes lille dans i stykket. Hun kunne næsten ikke vente med at få kostumet på, og få sat håret i den helt rigtige hestehale, og ikke mindst få lagt en fin makeup - jo det har været stort.

Så i aften er der bare dømt fredags hygge, med snold og det hele, selv om vi nu efterhånden glæder os til at komme hjem til noget rigtig dansk snold, for det man får hernede, er slet ikke til at sammenligne med det man kan få derhjemme. Men så kommer vi jo forhåbentlig bare til at sætte endnu mere pris på det når vi er hjemme igen!!!

Resten af weekenden vil vi nyde, og er alle glade for at der ingen fødselsdage er i denne weekend, for sidste weekend trak tænder ud, ikke mindst hos Dorthea!

Cable Car Banen

22. september 2009

Søndag gik turen så til Wellington. De vi lige var kommet herned, og boede på hotel, kunne vi stå og se ned på en cable car bane, og både Dorthea og Villads syntes at det så rigtig hyggeligt ud, og vi blev da enige om at denne cabel bane skulle vi prøve en dag, men indtil søndag var det bare aldrig blevet til noget, så derfor stod søndagen i cabel car banens tegn. Vi kørte til midtbyen, hvor turen starter, og tog banen op til botanisk have - en kæmpe park, næsten lige midt i byen, og da det var dejligt solskin, blev det til masser af leg på den store legeplads lige midt i parken.

Det med legepladser kommer jeg altså til at savne når vi kommer til Danmark, for hernede er der rigtig fine legepladser over det hele, man skal aldrig køre ret langt før der er en ny spændende legeplads, med masser af udfordringer både for store og små børn!

Efter turen i botaniskhave gik vi en rigtig fin tur langs havne, hvor der var masser af aktivitet, og rigtig mange mennesker at gå og kigge på. Og på vejen dumpede vi da jo så også lige ind på en lille restaurant, og fik en forsinket frokost, til alles fornøjelse.

Herefter gik turen hjem igen, godt trætte efter en dejlig dag.

I går stod den så på gymnastik for Villads, og det er ærgeligt at der ikke er ret mange gange tilbage, for nu begynder han rigtig at være modig, og turde hoppe ned fra den høje "trappe" som de kalder den

Dorthea er jo i skole, men ser efterhånden frem til fredag hvor skoleferien starter, hun skal dog lige have overstået fredagens assembly hvor hun skal have et certifikat for et eller andet, men det tror jeg ikke hun ved endnu.

The Principals's Award

25. september 2009

I dag har Dorthea så modtaget The Principals's Award - For paticipating with Resilience, personal excellence' and sense of humour! Og det var en stort Dorthea som intet anende modtog det flotte certificat, og nok også en lige så stolt mor, som så det, altid dejligt når hun får ros.

Men samtidig - sad jeg ved siden af Nina's mor, og snakkede lidt med hende om den afsked Dorthea og alle de nye venner snart skal til at tage. Det er slet ikke en rar fornemmelse, at Dorthea endnu engang skal til at sige farvel, og at det måske denne gang er for good, hvor det sidste gang kun var et vi ses snart igen! Nina's mor Lisa lovede at de selvfølgelig kunne snakke sammen på Skype - og jeg håber også at nogle af de andre utrolig søde piger vil gøre det samme.

Nu vil vi så nyde en velfortjent 2 ugers ferie fra skolen, dog med det lille men, at der selvfølgelig skal laves nogle danske lektier, men det kommer vi nok over. Og så håber vi på godt vejr, så vi kan komme en tur til sydøen!

Bemærk lige på billedet nedenunder at de alle er i deres uniformer, et fantastisk syn, men også lidt underligt.

Pral

26. september 2009

Lidt pral skal der også være plads til på denne side. - Hver aften når jeg putter Dorthea, har vi en lille snak om bedste - bedste - værste, hvor vi fortæller hinanden hvad der har været det bedste i løbet af dagen, og hvad der har været det værste. Og i går var det bedste altså at Dorthea var den i klassen som havde fået flest points i matematik prøven af alle i hele klassen, så jeg blev bare så glad, for så kan jeg jo rigtig se at hun faktisk lærer noget hernede, og det er bare dejligt. Og vi er bare så stolte af vores "lille" pige.

I formiddag har den stå stået på rugbrødshandel, som foregår på et lille farmers marked lidt uden for Porirua. Det er et lille marked hvor man kan købe - brød, frugt, blomster, vin, diverse håndarbejde og friskpresset olivenolie ol., det er rigtig hyggeligt med levende musik og en lille cafe - og så kan man få rigtig rugbrød som er en dejlig afveksling til alt det lyse brød vi har spist de sidste måneder.

Whitby walk festival

27. september 2009

I dag startede vi så dagen med at stille urene en time frem til sommertid, så tidsforskellen nu er på 11 timer. De sidste par dage har vi diskuteret hvem af os der skulle spørge nogle, om det var denne weekend, og det endt med at ingen af os ville være til grin over at spørge om sådan noget, som for de fleste er helt naturlig. Så heldigvis er moderne mobiltelefoner i dag sådan indrettet, at de indstiller sig automatisk, og vi kunne jo så konstatere at det var i dag det skulle gøres, og vi har nydt at det har været lyst helt til kl. 20.00 - dejligt.

Vi har også deltaget i Whitby walk festival, som var lavet for at få folk til at bruge nogle af de utrolig mange stier der er i området, og i dagens anledning var der også åbnet så man kunne komme ud og gå på den gamle golfbane, som jo er vores nærmeste nabo, og som ellers er lukket for offentligheden, så det benyttede vi os da lige af. Vi var ellers vendt om fordi det begyndte at regne, men så skulle jeg lige vise Jørgen en lille sti som går bag vores hus, og ja så blev vejret bedre, og det endte da med at vi nok gik omkring 5 km, og altså kom ud på den gamle golfbane. Der var præmier til alle børn som deltog, en gratis billet til svømmehallen, så nu må vi se om vi kan nå at komme afsted til det inden turen igen går nordpå. Turen i dag endte jo så lige på The long orange Cafee, til hot chocolate, som var tiltrængt for både Villads og Dorthea, som begge lyder værer en sælerne, så hæse er de. Så de næste par dage er der dømt indedage, så de kan blive helt friske igen. Så må vi se om de også i morgen eftermiddag syntes at det stadigvæk er sjovt at se film, spille DS ov Vii.

Overskrift 1

30. september 2009

De sidste tre dage er der så ikke sket en dyt. Ja det vil altså sige at både Dorthea og Villads har hostet og hostet og hostet, og pustet næse og pustet næse og pustet næse, så jeg er lige ved at blive skør over at hører om næser der løber, og af at høre på gjæffen.

Mandag var det så galt med Villads at han overhoved ingen ting kunne sige - så på det punkt var der da heldigvis ro, men det var også lidt underligt, da han jo ellers når vi gå her hjemme sammen snakker som et vandfald, og nogle gange er lige ved at være for meget. Heldigvis har han da igen fået stemmen tilbage og de er begge to i klar bedring. Men vi skal jo også en tur til Sydøen fra lørdag og nogle dage frem, så de skal jo til at være friske. Her vil jeg lige indskyde, at vi er sluppe billigt i den tid vi har været her, mange af de andre danskere har været meget mere syge, hvilket New Zealænderne siger er helt normalt!

Vi har dog de sidste dage fået lavet nogle danske lektier, så jeg håber Dorthea ikke er alt for langt bagud når vi kommer hjem. Hun har dog flere gange fortalt mig at det altså er skole ferie, men desværre for hende, går den ikke her hos fru skolelære skrap. ØV for Dorthea

Og i dag var vi lige en tur i Wellington og booke hotel til når vi komme fra Australien, så der også er styr på det. Så Holger nu skulle det være på plads, en stor 3 bedrooms lejlighed, hvor vi alle kan være! Ja og så sluttede vi jo da lige af med en lille tur på Lone Star for at få lidt Dinner - lige noget der kunne passe Dorthea!